Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogram 2021/2022

 

ÚJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A SZLOVÁK KÖZTÁRSASÁG NEMZETI ÖSZTÖNDÍJPROGRAMJÁRA

 

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja keretében a mobilitás ösztönzése érdekében a 2021/2022-es tanévben új felhívás került kihirdetésre tanulmányi, kutatói, művészeti és előadási ösztöndíj benyújtására.

 

A pályázatok beadási határideje 2021. április 30. 16:00 óra, az ösztöndíjak a 2021/2022-es tanév folyamán valósulnak meg. Az ösztöndíjakra a következő oldalakon lehet pályázni online: www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

 

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja támogatja a külföldi hallgatók, doktoranduszok, egyetemi oktatók, kutatók és művészek mobilitását, bekapcsolódását a szlovák egyetemeken és a szlovák kutatóintézetekben folyó munkába. Az ösztöndíjra a világ bármelyik országának állampolgára pályázhat. Az alapvető tájékoztatást a programról angol nyelven csatoljuk. A program részletes leírását a pályázók a hivatalos honlapon találják www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

 

Az ösztöndíj a szlovákiai egyetemek és kutatói szervezetek hallgatóira, doktoranduszaira és posztdoktori hallgatóira is irányul, akik állandó lakóhellyel Szlovákiában rendelkeznek. Az ösztöndíj a tanulmányi, és/vagy kutatói ösztöndíj megélhetési költségeit fedezi a felsőfokú tanulmányok alatt (mester/doktori képzés), továbbá a tanulmányi és/vagy kutatói/művészeti ösztöndíjat a doktori tanulmányok alatt, vagy kutatói ösztöndíjat a posztdoktori hallgatók számára egy külföldi egyetemen, illetve kutatói szervezetnél.

 

További információ:

 

Részletes pályázati kiírás a Tempus Közalapítvány honlapján: 

https://tka.hu/hir/15436/uj-palyazati-felhivas-a-szlovak-koztarsasag-nemzeti-osztondijprogramjara

 

A következő beadási határidő 2021. október 31., ami a 2021/2022-es tanév tavaszi félévkor megvalósulandó ösztöndíjakra vonatkozik.

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu