Online Nyílt napok - 2020. november 25. és 2021 január 14.

Online Nyílt napok a Simonyi Károly Karon

A felsőoktatási felvételi eljárás közeledtével minden évben tájékoztató nyílt napokkal készülnek az egyetemek, ahol a képzéseik iránt érdeklődő diákokat, a szüleiket és minden érdeklődőt szívesen látnak az egyetem dolgozói, hogy bemutathassák intézményüket, szakjaikat, valamint a diákéletet.

A Soproni Egyetem karai, köztük a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar hagyományosan évente két alkalommal is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Az idei tanévben a járványügyi intézkedések miatt azonban sajnos nem tudtuk személyesen fogadni vendégeinket az egyetem épületeiben, így ONLINE Nyílt napokkal készültünk az érdeklődők számára.

 

Nyílt nap - 2020. november 25.

A novemberi Nyílt napra a Sopron TV munkatársaival együttműködve egy 25 perces videó készült, ebből a videóból lehetett tájékozódni a karról, a szakokról és a továbbmeneteli lehetőségekről, valamint az érdeklődők betekintést nyerhetnek a hallgatók szemén keresztül is a soproni diákéletbe.

A Nyílt napra készült kisfilmben Prof. Dr. Magoss Endre dékán köszönti az érdeklődőket és néhány mondatban bemutatja a kart. Az oktatók és hallgatók közreműködésével megismerkedhető a Faipari mérnöki alapszak (Dr. Fehér Sándor egyetemi docens), az Ipari termék- és formatervező mérnöki alapszak (Dr. Dénes Levente egyetemi docens, Dr. Bencsik Balázs egyetemi adjunktus, Dr. Antal Mária Réka egyetemi adjunktus), a Gazdaságinformatikus alapszak (Dr. Garab József egyetemi docens, Jakab Benedek hallgató).

Ezen felül bemutatásra kerül az Alkalmazott Művészeti Intézet (Dr. Lenkei Balázs intézetigazgató), a Tervezőgrafika alapszak (Paulovkin Boglárka művésztanár, Keresztes Ádám András hallgató, Péter András László hallgató, Workshopron egyesület), az Építőművészet alapszak (Jahoda Róbert művésztanár, Frond Zita hallgató) és a Formatervezés alapszak (Dr. Polyák János egyetemi docens, Nagy Máté tanársegéd, Kalmár Kincső hallgató).

A végén pedig a soproni diákéletről és lehetőségekről beszélnek hallgatók (Horváth Fruzsina, Kedves Emerencia, Unger Klaudia és Nagy Tamás).

 

Nyílt nap - 2021. január 14.

A januári Nyílt napon egy online meeting keretében válaszoltak a kérdésekre a Kar munkatársai. A megadott linkre kattintva 14.00 és 17.00 óra között álltak az érdeklődők rendelkezésére az oktatók és megválaszolták a kart, az idei felvételi eljárásban meghirdetett szakokat, vagy akár a felvételi eljárást érintő kérdéseket, valamint bemutatták a műszaki, informatikai és művészeti képzési területeket.

 

Az online térben Joóbné Dr. Preklet Edina Simonyi Károly Kar oktatási dékánhelyettese, Prof. Dr. Németh Róbert egyetemi tanár (Faanyagtudományi Intézet), Dr. Garab József egyetemi docens (Informatikai és Gazdasági Intézet), Dr. Lenkei Balázs egyetemi docens (Alkalmazott Művészeti Intézet) és Dr. Németh Gábor egyetemi docens (az egyetemi duális képzések felelőse) fogadta az érdeklődőket.

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu