Oktatónk a Matematika Nyári Egyetemen

(Forrás: tvkeszthely.hu)

Tehetséggondozás felsőfokon - Oktatónk a Matematika Nyári Egyetemen

 

Matematika Nyári Egyetem zajlik a Keszthelyi Vendéglátó, Idegenfor­gal­mi, Kereskedelmi Szakképző Iskola és Kollégiumban. A Matematikai Tehetségekért Alapítvány általános- és középiskolás diákokat hívott a városba. A tanórainál lazább keretek közt foglalkoznak, komolyabb szinten a matematikával. A program 47 éves fennállása óta számos kutató és neves matematikus került ki a táborozók köréből.

Az előadók között van Dr. Hegyháti Máté is, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar egyetemi docense, aki szabadságát tölti a középiskolások oktatásával. Grafilogikával, algebrával, számelmélettel és a matematika számos területével foglalkozhatnak a résztvevők. Dr. Hegyháti Máté diákként jött először a táborba, ma már ő is tanít. 

„Nagyon örülök annak, hogy amit annak idején én is kaptam az oktatóktól, az a tudás, az a fajta attitűd, segítség, szemléletmód, illetve akár az órákon kívüli beszélgetések, most ugyanezt a következő generációnak én is átadhatom” - nyilatkozta a Keszthelyi Televíziónak a Soproni Egyetem Informatikai és Matematikai Intézetének intézetigazgatója.

 

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu