Nyílt nap a Simonyi Károly Karon - 2019. január 16.

 

2019. január 16-án tartotta Nyílt napját a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar. Nagy volt az érdeklődés az egyetem szakjai iránt, diákok és szülők szép számban megjelentek. A mérnöki és informatikai szakok iránt érdeklődőknek az egyetem főépületében tartottak tájékoztatót, az alkalmazott művészeti szakok iránt érdeklődőket pedig az Alkalmazott Művészeti Intézetben várták a szervezők.

A mérnöki és informatikai szakok iránt érdeklődőknek a Nyílt nap programja az érdeklődők érkezésével és regisztrációjával kezdődött, majd a főépületben Dr. Magoss Endre dékán adott tájékoztató előadást a Simonyi Károly Karról.

Ezután Hodgyai Zsolt SKK HÖK elnök adott némi ízelítőt a jelenlévőknek az egyetemi diákhagyományokról, valamint a kollégiumi- és diákéletről, majd Dr. Németh Gábor következett, aki mint a duális képzések felelőse mondta el a fontosabb tudnivalókat az SKK faipari és mechatronikai duális képzéseiről és partner vállalatairól. Az ismetető előadások után lehetősége volt a jelenlévőknek feltenni kérdéseiket a jelen lévő előadóknak, szakfelelősöknek és szakértőknek.

Egy rövid szünet után az érdeklődési területeknek megfelelően, csoportbontásban folytatódott tovább a program különböző helyszíneken, többek között laborlátogatásokkal, a kutatóközpont megtekintésével, és az intézetek életébe való bepillantással.

A főépületben zajló tájékoztatókkal párhuzamosan az AMI-ban Joóbné Dr. Preklet Edina oktatási dékánhelyettes köszöntötte a megjelent érdeklődőket és tartott egy átfogó bemutatkozást a Simonyi Károly Karról.

Ezután következett az Alkalmazott Művészeti képzések ismertetése, melyet U. Nagy Gábor, az alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója tartott, majd a Workshopron részéről Máj Szabolcs árult el néhány kedvcsináló részletet a soproni művészhallgatók diákhagyományairól és diákéletéről.

A bemutatók végeztével lehetőség volt személyes megbeszélésekre a jelen lévő szakfelelősökkel, hallgatókkal és szakértőkkel, valamint feltenni a kérdéseket az előadóknak. Majd egy rövid szünet után következett a képzések bemutatkozása, aminek keretében az érdeklődési területnek megfelelő szakok szerinti csoportbontásban, különböző helyszíneken folytatódott a program a műtermek, tanszékek életébe való bepillantással.

A szervezők és az oktatók köszönik a részvételt a Nyílt napon. Remélik, hogy a megjelentek közül mindenki jól érezte magát a kari rendezvényen és kielégítő válaszokat kaptak a felmerülő kérdésekre.

Remélhetőleg sokuknak elnyerték tetszésüket a látottak és minél többen térnek vissza majd, már mint hallgatók a karon!

 

A Nyílt napon készült fotók megtekinthetők az alábbi galériában ↓

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu