Rakonczay Gábor SUP-on próbálta átevezni az Atlanti-óceánt

(Forrás: hvg.hu)

UPDATE (2021. január 16.):

Rakonczay Gábor hat nappal az indulás után úgy döntött, hogy befejezi próbálkozását, hogy SUP-pal átevezze az Atlanti-óceánt. Szerencsére Rakonczay Gábor jól van - olvasható a sportember Facebook-oldalán.

A világon ő lett volna az első, aki kabin nélküli vízi járművel kísérelte meg átszelni az óceánt. Azért kellett felhagynia a vállalkozással, mert az egy szál szörfdeszkán teljesen átázott és átfagyott. De a kihűlésen túl azért is kellett hívnia a mentőcsapatot, mert Gábor képtelen volt legalább néhány órányi nyugodt időt találni az alvásra (első napon 40 percet tudott aludni, aztán legfeljebb 1–2 órát, azt is csak zaklatottan), a fáradtság és dekoncentráltság mellett pedig hallucinációk is gyötörni kezdték.

 

Eredeti cikk (2021. január 10.):

Rakonczay Gábor, karunk volt hallgatója, egy újabb expedíció keretében evezi át az Atlanti-óceánt.

"Gábor január 10-én megkezdte hetedik transzatlanti expedícióját a Kanári-szigeteki Gran Canariáról, ennek keretében a világon elsőként egy saját maga által tervezett és épített, kabin nélküli SUP-on evezi majd át az Atlanti-óceánt. Az előzetes számítások szerint 60-65 napot vesz igénybe, hogy megtegye az 5.200 kilométeres távot.

Rakonczay Gábor (Forrás: hvg.hu)

Az extrémsportoló december közepe óta tartózkodott a Kanári-szigeteki Gran Canarián, ahol folyamatosan készült a világon elsőként teljesítendő extrém kihívásra. A helyszínen az egyedi tervezésű Stand Up Paddle-jének technikai felkészítését, és az expedíció során szükséges felszerelések beszerzését is el kellett végezni. A saját tervezésű és építésű SUP mindössze 5 méter hosszú és másfél méter széles, kizárólag a legszükségesebb eszközök férnek el – ez többek között azt is jelenti, hogy Rakonczay az egész utat a szabad ég alatt tölti." - olvasható a hvg.hu Sport rovatában.

A teljes cikk elolvasható erre a linkre kattintva! »»

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu