Nyílt nap a Simonyi Károly Karon - 2018. január 10.

 

Beszámoló cikk a 2018. január 10-i Nyílt napról:

„Örömmel közölhetem, a most hozzánk ellátogatott pályaválasztók száma felülmúlta várakozásainkat.” – kezdte meg köszöntőbeszédét Dr. Magoss Endre, a Simonyi Károly Kar megb. dékánja.

Bízunk abban, hogy képzési palettánk sokfélesége s az azt követő elhelyezkedési lehetőségek bővülő köre vonzó lesz a bennünket választó diákságnak – nyilatkozta a szerdai nyílt napról dr. Magoss Endre, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának megbízott dékánja.

Korábban oktatási dékánhelyettesként tevékenykedett, így a tegnapi nyílt napon már nem a jelentkezés gyakorlati tudnivalóit ismertette a leendő egyetemi hallgatókkal, hanem a kar képzési struktúráját, az ebből eredő karrier lehetőségeit mutatta be. Műszaki képzéseik között unikális a faipari mérnöki szak, amely hazánkban egyedül Sopronban található. Igen kedvelt a mechatronikai mérnöki képzésük, miként az ipari termék- és formatervező mérnöki képzése is, amely hidat jelent a műszaki és a művészeti képzések között. Ez utóbbi terület esetükben – az építőművész, a tervezőgrafikus és a formatervező művész – már a kreatív iparágakhoz kötődik. A Simonyi Károly Kar a gazdaságinformatikus képzéssel teszi teljessé oktatási palettáját – hangzott el a kar 2018. január 10-ei nyílt napján.

A cikk forrása: Kisalföld cikk

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu