Hallgatónk tervezte az Eötvös József Evangélikus Középiskola új arculatát

(Forrás: Soproni Téma - hivatalos oldal)

Új arculatot kapott a soproni Eötvös József Evangélikus Középiskola

 

A grafikai terv a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karával közös projektben jött létre.

Az új arculat célja, hogy a jövőben modern, ugyanakkor jól felismerhető grafikai megoldásokkal jelenjen meg az intézmény az online és a nyomtatott felületeken.

Első körben tizenkét arculati tervet készítettek az egyetem hallgatói, amelyből az iskola vezetősége és az egyetem képviselői öt munkát választottak ki. A végső arculati tervről online szavazás döntött, erre az Eötvös gimnázium tantestülete és diákjai voksolhattak.

A nyertes logó egy többszörösen összetett szimbólum. Egyszerre formáz galambot, illetve ‘E’ betűt is. A logó alapja egy egyszerű, geometriai forma. A háromszög utal a Szentháromságra, illetve egymáshoz való illeszkedésük a közös együttműködést és az egységet szimbolizálja.

A projekt zárásaként ünnepélyes keretek között mutatták be a tanulók és tanárok közösségének a nyertes pályamunkát, amelyet Csernyus Kata egyetemi hallgató készített Nagy Nándor művésztanár, okleveles vizuális kommunikációs tervezőművész vezetésével. Az ünnepségen részt vett továbbá a Soproni Egyetem részéről Joóbné dr. Preklet Edina oktatási és hallgatói projektekért felelős dékánhelyettes.

Az iskola részéről Czinder Anita, a projektben résztvevő tanárnő zárta lelkesítő szavaival az ünnepséget, kiemelve, hogy az új imázs három kifejezés köré épül: Tudás. Élet. Ritmus. Az iskola új jelmondata: Célunk a Te sikered!

(Képek forrása: Soproni Téma - hivatalos oldal)

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu