Állami elismerésben részesültek oktatóink

(Forrás: www.sopronmedia.hu (MTI/kormany.hu))

Állami elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

 

Állami kitüntetéseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten a Pesti Vigadóban, a díjazottak között négy soproni is szerepel, közülük ketten karunk oktatói.

A Magyar Érdemrend középkereszt polgári tagozat, a Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat, a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat, a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat, a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat és a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéseket összesen 97 díjazott vehette át.

 (Fotó: ITM)

Az ünnepségen Prof. Dr. Winkler András Széchenyi-díjas faipari mérnök, a műszaki tudomány doktora, a Soproni Egyetem rector emeritusa és a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar professor emeritusa a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta nemzetközi szinten is elismert, kiemelkedő faipari kutatói tevékenysége, több mint négy évtizedes, példaértékű oktató-nevelő munkája, valamint a természetvédelem területén elért kimagasló eredményei elismeréseként.

 Prof. Dr. Winkler András (Forrás: www.sopronmedia.hu, Fotó: Pluzsik Tamás)

Dr. Fehér Sándor faipari mérnök, a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar egyetemi docense, a Faipari és Műszaki Intézet intézetigazgatója a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült a hazai és trópusi fafajok anatómiai felépítésének, illetve anyagának vizsgálata terén végzett több évtizedes, magas színvonalú kutatói-oktatói munkája elismeréseként.

 Dr. Fehér Sándor (Forrás: www.sopronmedia.hu, Fotó: Sopron Média)

Palkovics László miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta: Magyarország azért tekinthet vissza több mint egy évezredes múltra, mert mindig saját kezébe vette sorsát, és a bajban sem hagyta magát mások akaratának kiszolgáltatni. Ma is ez jelenti politikánk alapját - emelte ki. Kitért arra, hogy a magyar gazdaság példamutató eredménnyel került ki a válságból. "Legyőztük a járvány hullámait, megvédtük a magyar emberek egészségét, és másoknál korábban nyertük vissza szabadságunkat az új koronavírussal szembeni küzdelemben. Tettük mindezt úgy, hogy újra a válság előtti szint fölé került a magyar gazdaság teljesítménye" - fogalmazott a miniszter. Palkovics László kiemelte: egy nemzet csak akkor bontakoztathatja ki igazán képességeit, ha a tehetséget megbecsüli, eredményeit elismeri.

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu